Vertaal deze pagina naar:

THERAPIE MET PAARDEN

De omgang met paarden en de paarden als jouw therapeut(en).

Paarden zijn puur. Ze kennen geen leugens, bedrog, onrechtvaardigheid, schuldgevoel of schaamte. Ze weten zich geen raad met straf of belediging. Ze dragen geen maskers, ze lachen je niet uit en ze oordelen niet. Wél zijn ze uiterst sensitief en reageren op je energie.
 Ze lezen je lichaamstaal, zijn in staat om je hart te raken en een nieuwe beweging op gang te brengen.
 Ze zijn van zichzelf goed geaard en leven verbonden. Ze kijken met zachte ogen. Paarden activeren je bezieling en raken je hart. Het zijn ware meesters bij bewustwordingsprocessen.

Tussen Hemel en Paarden

Een paard weet niets van depressies, stressklachten, lichamelijke beperkingen, psychische problemen of ADHD. Het zal primair reageren op wie je bent, en wat je gelooft of denkt, over jezelf of anderen. En niet op wat je mist, niet kan, wat je hebt meegemaakt, of hoezeer je 'afwijkt' van anderen of wat je denkt te moeten verbergen.

Een begeleide ontmoeting náást een paard kan onbewuste informatie naar boven halen. Het kan best zijn dat er wat anders gebeurt dan je van tevoren had verwacht of gehoopt. Soms is dat confronterend, maar zal je ook ruimte geven. Het is helpend als je eerlijk en open naar jezelf durft te kijken. De zuivere feedback van het paard brengt je juist op nieuwe gedachten en daarmee op nieuwe mogelijkheden. Dan kun je (eindelijk) andere keuzes maken en anders doen. Een sessie kan ook bijdragen aan ontspanning. 'Moeten', hoeft niet meer.

Meer info: https://tussenhemelenpaarden.nl/paardencoaching-met-de-kracht-van-de-kudde/

PS. Heeft U als bezoeker ook een mogelijkheid om met paarden en/of met de natuur te werken?

Meld U dan aan middels ons contactformulier en vul Uw gegevens in.