EMDR THERAPIE


Wat is EMDR Therapie?


De afkorting EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident.

EMDR werd meer dan 25 jaar geleden voor het eerst beschreven door de Amerikaans psychologe Francine Shapiro. In de jaren daarna werd deze procedure verder uitgewerkt en ontwikkeld tot een volwaardige en effectieve therapeutische methode.

Meer info ► https://www.emdr.nl/wat-is-emdr/


Hoe vind je een goede EMDR therapeut?


Tip: Beluister en bekijk de onderstaande video.


 Een slachtoffer schreef:


Ik ben nu 57 jaar en krijg nu voor het eerst van mijn leven traumatherapie, EMDR therapie. 

Over serieus nemen gesproken.

Jaren in therapie geweest.

Nu pas erkend.

Voelt heel apart.

Steun.

Wat gebeurt er met je na een schokkende, pijnlijke of beangstigende gebeurtenis?


Je kunt de gebeurtenis verwerken of je kunt vastlopen in deze verwerking. Vastlopen in de verwerking zorgt ervoor dat je je anders voelt, gedraagt, je anders denkt en reageert op je omgeving. Vaak merk je dat je je niet goed voelt of je omgeving geeft dit aan.

Je realiseert je wellicht niet dat de veranderingen bij jezelf te maken hebben met de onverwerkte schokkende gebeurtenis. Het kan zijn dat de schokkende gebeurtenis ervoor zorgt dat je er steeds angstige beelden of gedachten over hebt, waardoor je last hebt van verschillende klachten.

EMDR is dan een eerste-keus behandeling om je van deze klachten af te helpen.

Meer info ► https://www.emdr.nl/wat-is-emdr/