Vertaal deze pagina naar:


CHILDREN ON TOUR

Wat doet Children On Tour?

Children On Tour verzamelt gevallen van niet-begeleide minderjarigen (kinderen die zonder begeleiding vliegen met een luchtvaartmaatschappij) die het slachtoffer zijn van kinderhandel.


Unaccompanied Minor-regelingen (UM) van luchtvaartmaatschappijen worden al jaren door mensenhandelaars gebruikt, waardoor kinderen alleen van de ene plaats naar de andere kunnen worden gevlogen zonder gegevens over waar ze terechtkomen en met weinig tot geen risico voor hun misbruikers. Het dichten van deze mazen in de luchtvaartdiensten is de belangrijkste missie van Children on Tour.

Als u een persoon bent (of kent) die als kind is verhandeld door volwassenen die voor uw vliegticket hebben betaald, inclusief de UM-vergoeding om u van het ene land/stad naar een ander land/stad te vliegen, waar iemand u vervolgens heeft opgehaald de luchthaven voor mensenhandel doeleinden, neem dan contact op met ChildrenOnTour via e-mail info@childrenontour.org, of bel ons op +31 6 52087119. 

Zij staan klaar om naar u te luisteren en accepteren uw openbaarmaking van wat u hebt meegemaakt, die vertrouwelijk zal blijven. Zij zouden graag willen zien of het mogelijk is u te helpen de wettelijke vertegenwoordiging te verkrijgen om een civiele rechtszaak te starten tegen de luchtvaartmaatschappij, de staat, de Verenigde Naties en anderen die u niet hebben beschermd tegen mensenhandel, zoals de wet zegt dat zij dat moeten doen, om ervoor te zorgen dat u gecompenseerd wordt voor uw lijden, en dat het misdrijf dat u heeft ondergaan, correct wordt geregistreerd.

ChildrenOnTour blijft zijn campagne ontwikkelen sinds de oprichting 9 jaar geleden (2015). Het uiteindelijke doel is het totaal voorkomen dat kinderen worden verhandeld via de Unaccompanied Minor-diensten van de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor moeten de regels en procedures voor de luchtvaartdiensten van de UM worden veranderd, en we zullen onvermoeibaar campagne blijven voeren voor dat doel.

ChildrenOnTour.org

E-mailadres: info@childrenontour.org

Children On Tour-oprichter Rob Waterlander en scenarioschrijver Kitania Kavey op het New Renaissance Film Festival Amsterdam, waar 'Unaccompanied Minor' het beste speelfilmscenario won.

Niet-begeleide kinderen die per vliegtuig reizen, een mensenrechtenprobleem.

In de blog hieronder wordt uitgelegd hoe kinderhandel in de luchtvaart in de praktijk kan werken en waarom het dringend moet worden geherformuleerd als een mensenrechtenkwestie, zodat de relevante overheidsagenten en particuliere actoren hun inspanningen ter bestrijding ervan kunnen intensiveren.

Het duurt enige tijd voordat sommige dagelijkse verschijnselen worden erkend als een kwestie die bescherming van de mensenrechten nodig heeft. 

Alleenstaande kinderen die per vliegtuig naar Nederland reizen, lijken een van die fenomenen te zijn die nog niet (volledig) worden aangepakt als mensenrechtenprobleem. In ieder geval niet door de relevante actoren, zoals rechtshandhavingsautoriteiten, de wetgevende macht en luchtvaartmaatschappijen. 

Omdat slachtoffers van kinderhandel kunnen worden vervoerd via onbegeleide reisdiensten die door luchtvaartmaatschappijen worden aangeboden, is het gebrek aan aandacht voor mogelijke mensenrechtenschendingen betreurenswaardig. Hun reizen via de lucht is misschien wel de enige kans om hen te redden, voordat ze verdwijnen in een verborgen wereld van uitbuiting. 

Luchtvaartpersoneel heeft ogen en oren in de lucht en grenswachters kunnen een alleenreizend kind op een luchthaven observeren. Zij moeten zich bewust zijn van de mogelijke schendingen van de mensenrechten die kunnen optreden als een kind zonder begeleiding reist. 

In deze blog wordt uitgelegd hoe kinderhandel in de luchtvaart in de praktijk kan werken en waarom het dringend moet worden geherformuleerd als een mensenrechtenkwestie, zodat de relevante overheidsagenten en particuliere actoren hun inspanningen ter bestrijding ervan kunnen intensiveren.

Blog: https://leidenlawblog.nl/articles/unaccompanied-children-travelling-by-air-a-human-rights-issue