Vertaal deze pagina naar:

HULP VOOR SLACHTOFFERS VAN SEKSUEEL MISBRUIK

Ben je op zoek naar hulp?

Voel je Welkom!

Voel je Welkom bij de Bart van Well Foundation en kies de HULP die op dit moment het beste bij jou past (of resoneert), wanneer je slachtoffer bent geworden van mishandeling, seksueel misbruik en/of satanische rituelen.

Kun je zelf een trauma verwerken?

Een traumatische ervaring kan je leven helemaal ontregelen. Het kost tijd om van zo'n gebeurtenis te herstellen. Je verwerkt de gebeurtenis langzaam en pakt de draad van het dagelijks leven weer op. Hoe lang zo'n verwerking duurt, is voor iedereen verschillend.

Boodschap voor jou:

Zowel kinderen, jeugdigen als volwassenen kunnen bij ons GRATIS een eerste gesprek of (therapie)sessie krijgen met een vertrouwenspersoon of therapeut, om te ervaren of deze manier voor jou goed aanvoelt om je emoties onder controle te krijgen die je trauma's tot heden veroorzaakten.

Wat is PTSS?

Wanneer je iets heel naars hebt meegemaakt in je jeugd of op een later moment kunnen deze nare herinneringen soms boven komen na een trigger (flash-backs). Deze flash-backs komen na het prikkelen ervan steeds terug in je gedachten of dromen, je kunt het op dat moment niet tegenhouden of stoppen. Angst, huilen, boosheid en verwardheid zijn vaak de eerste symptomen.

Het hebben van PTSS geeft heftige emoties: je bent bang, boos en/of verdrietig. Het heet een posttraumatische stressstoornis (PTSS) als deze 2 dingen voor je kloppen: De klachten zijn heel heftig en gaan niet vanzelf weg.

Wanneer je dit ervaart heb je dringend hulp nodig!

Er zijn verschillende vormen van hulp die je kunt krijgen. Maar lees eerst alles eens rustig door op dit platform en neem dan een goed besluit door iemand te bellen bijvoorbeeld. Jij bent zelf de positieve verandering in je leven door de eerste stap te zetten voor hulp.

*) Klik op de hulp die nu het beste bij je past.

Tip: Wanneer je op dit moment te weinig financiële middelen hebt kun je de Bart van Well Foundation raadplegen om te kijken hoe we het eventueel financieel voor je mogelijk kunnen maken om extra vervolgbehandelingen te krijgen.


Overige mogelijkheden


Daarnaast is er ook de mogelijkheid je te verdiepen in frequentie therapie.

Of Therapie met Paarden en de Natuur.

Ook kunt u een schadeclaim indienen.

Succes met je eerste stap naar verwerking (healen) en het verminderen van heftige emoties, vaak ontstaan door pijn, verdriet, boosheid, onmacht, trauma's en vorige levens (loslaten).

Veel voorkomende gevoelens bij slachtoffers van mishandeling en/of seksueel misbruik:


 • Verdriet, opgekropt verdriet
 • Boosheid, woede, kwaadheid
 • Frustratie
 • Pijn
 • Angst
 • Onzekerheid, schaamtegevoelens, achterdocht
 • Schuldgevoel
 • Machteloosheid, onmacht
 • Eenzaamheid, je verlaten voelen, in de steek gelaten
 • Wanhoop
 • Somberheid, depressiviteit


Als je één of meerdere van deze gevoelens herkent weet dan dat dit er voor iedereen bij hoort. Je bent dus echt de enige niet, en wellicht is het in elk geval fijn om te weten waar het vandaan komt.

Toch moet je ook proberen om niet in de neerwaartse spiraal terecht te komen van de negatieve emoties, die jouw pijn erger maken, waardoor je weer meer negatieve emoties krijgt etc.

Door meerdere technieken en therapieën (cognitieve therapie, ACT, mindfulness, meditatie, yoga, etc.) kun je grip krijgen op de negatieve emoties, en daardoor kun je uiteindelijk vaak ook je pijn positief beïnvloeden.


Door Anna Raymann, auteur van:

"Overleven met chronische pijn"  en "Lieve Help! "

Meer info klik hier.