Vertaal deze pagina naar:

HULP VOOR OVERLEVERS VAN SEKSUEEL MISBRUIK

Ben je op zoek naar hulp of ondersteuning?

Voel je Welkom bij ons.

Voel je Welkom bij de Bart van Well Foundation en kies de HULP die op dit moment het beste bij jou past (of resoneert), wanneer je slachtoffer bent geworden van mishandeling, seksueel misbruik en/of zelfs van satanische rituelen. Er zijn veel slachtoffers die satanisch ritueel misbruik hebben meegemaakt.

Kun je zelf een trauma verwerken?

Een traumatische ervaring kan je leven helemaal ontregelen door de heftige emoties die daarbij los kunnen komen. Het kost tijd om van zo'n gebeurtenis te herstellen. Je verwerkt de gebeurtenis langzaam en pakt de draad van het dagelijks leven weer op. Hoe lang zo'n verwerking duurt, is voor iedereen verschillend.

Boodschap voor jou:

Zowel kinderen, jeugdigen als volwassenen kunnen bij ons GRATIS een eerste gesprek of (therapie)sessie krijgen met een vertrouwenspersoon of therapeut, om te ervaren of deze manier voor jou goed aanvoelt om je emoties onder controle te krijgen die je trauma's tot heden veroorzaakten.

Wat is PTSS?

Wanneer je iets heel naars hebt meegemaakt in je jeugd of op een later moment kunnen deze nare herinneringen soms boven komen na een trigger (flash-backs). Deze flash-backs komen na het prikkelen ervan steeds terug in je gedachten of dromen, je kunt het op dat moment niet tegenhouden of stoppen. Angst, huilen, boosheid en verwardheid zijn vaak de eerste symptomen.

Het hebben van PTSS geeft heftige emoties: je bent bang, boos en/of verdrietig. Het heet een posttraumatische stressstoornis (PTSS) als deze 2 dingen voor je kloppen: De klachten zijn heel heftig en gaan niet vanzelf weg.

Wanneer je dit ervaart heb je dringend hulp nodig!

Er zijn verschillende vormen van hulp die je kunt krijgen. Maar lees eerst alles eens rustig door op dit platform en neem dan een goed besluit door iemand te bellen bijvoorbeeld. Jij bent zelf de positieve verandering in je leven door de eerste stap te zetten voor hulp.

Mogelijkheden voor hulp

Vierde HULP*

Locaties Ontmoeting in Nederland.
Locaties Ontmoeting in Nederland.

Stichting Ontmoeting

Vastgelopen mensen worden door de stichting 'Ontmoeting' ondersteund om hun leven weer op orde te krijgen. Ze leren hen om weer op eigen benen te staan, relaties aan te gaan en te onderhouden en de juiste keuzes te maken. Zo krijgen ze weer perspectief in hun leven.

Dankzij hun vrijwilligers en medewerkers kunnen ze hun missie uitvoeren. Ze zetten zich met hart en ziel in voor hun medemens. Door een luisterend oor of praktische begeleiding te bieden of door ondersteunende taken te verrichten.

Ontmoeting biedt met vrijwilligers en professionals steun aan kwetsbare mensen die zijn vastgelopen. Dit doen ze vanuit verschillende plaatsen in heel Nederland. Onderstaande kaart geeft weer vanuit welke plaatsen Ontmoeting hulp biedt.

Contactgegevens

Centraal Bureau Ontmoeting, Onderdoor 56, HOUTEN

Telefoon: (030) 635 40 90

Website: https://www.ontmoeting.org

*) Informeer jezelf over de hulp of ondersteuning die nu het beste bij je past.

Tip: Wanneer je op dit moment te weinig financiële middelen hebt om een therapeut in te schakelen kun je de Bart van Well Foundation raadplegen om te kijken hoe we het voor jou financieel voor mogelijk kunnen maken om extra vervolgbehandelingen te kunnen krijgen.

Overige mogelijkheden

Daarnaast is er ook de mogelijkheid je te verdiepen in frequentie  therapie. Of therapie met paarden en de Natuur. Ook kun je eventueel een schadeclaim in gaan dienen, wanneer je voldoende bewijzen kunt overleggen dat je slachtoffer bent geworden van seksueel misbruik in je jeugdjaren.

Veel voorkomende gevoelens van slachtoffers

Verdriet, opgekropt verdriet, boosheid, woede, kwaadheid, frustratie, pijn, angst, onzekerheid, schaamtegevoelens, achterdocht, schuldgevoel, machteloosheid, onmacht, eenzaamheid, je verlaten voelen, in de steek gelaten, wanhoop, somberheid, depressiviteit.

Als je één of meerdere van deze gevoelens herkent weet dan dat dit er voor iedereen bij hoort. Je bent dus echt de enige niet, en wellicht is het in elk geval fijn om te weten waar het vandaan komt. Toch moet je ook proberen om niet in de neerwaartse spiraal terecht te komen van de negatieve emoties, die jouw pijn erger maken, waardoor je weer meer negatieve emoties krijgt etc.

Door meerdere technieken en therapieën (cognitieve therapie, ACT, mindfulness, meditatie, yoga, etc.) kun je grip krijgen op de negatieve emoties, en daardoor kun je uiteindelijk vaak ook je pijn positief beïnvloeden.

Door Anna Raymann, auteur van: "Overleven met chronische pijn"  en "Lieve Help!"

Meer info klik hier.

Sterkte en Succes met jezelf!

Succes met je eerste stap naar verwerking (healen) en het verminderen van heftige emoties, vaak ontstaan door pijn, verdriet, boosheid, onmacht, trauma's en/of vorige levens, en/of familiekarma.

Al eens een familieopstelling gedaan? 

Dan kun je veel gaan ontdekken over jezelf en je eigen familie.