Vertaal deze pagina naar:

AANVRAAG CBF KEURMERK (ERKEND GOED DOEL)

27-02-2023

Onze oprichter van de Bart van Well Foundation wil graag onze Foundation laten toetsen om het CBF keurmerk te verkrijgen!


Het CBF toetst of goede doelen aan strenge kwaliteitseisen voldoen.

Aan de 680 Erkende Goede Doelen kun je gerust geven volgens de website van het CBF keurmerk. Dan weet je zeker volgens hen dat jouw donatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld.

Het CBF levert ook een bijdrage aan een professionele en transparante goededoelensector. Dit doen ze door het beantwoorden van vragen over goede doelen en het delen van trends en inzichten met de sector en andere belanghebbenden.

Meer info ► https://www.cbf.nl/

Over giro 555 schrijft het CBF keurmerk het volgende:

Een aardbeving heeft in de nacht van 6 februari zuidelijk Turkije en het noorden van Syrië opgeschud. Er zijn meer dan 41.000 mensen om het leven gekomen en het aantal bevestigde doden blijft stijgen. Tienduizenden zijn gewond en nog veel meer mensen hebben hun huis verloren. De mensen in Syrië en Turkije zijn nu in grote getale blootgesteld aan de koude temperaturen zonder bescherming. Ze hebben nu vooral medische hulp, tenten, dekens en voedsel nodig.

Giro555 heeft direct een hulpactie opgezet. Na de nationale actiedag van 15 februari staat de teller inmiddels op ruim 88 miljoen euro aan donaties. Alle 11 samenwerkende organisaties van Giro555 zijn CBF-Erkende Goede Doelen die veel ervaring hebben met het geven van hulp in deze moeilijke situatie.

Artikel ► https://www.cbf.nl/nieuws/4399/informatie-voor-doneren