Vertaal deze pagina naar:

INFORMATIE HOE JE ALS SLACHTOFFER VAN SEKSUEEL MISBRUIK EEN SCHADECLAIM KUNT INDIENEN

31-05-2022

Geweld en Misbruik laten diepe sporen en trauma's achter bij slachtoffers!


Enoa Stitzinger schrijft:

Geweld en Misbruik laten diepe sporen en trauma's achter bij de slachtoffers, daar ik zelf 8 jaar lang emotioneel en seksueel misbruik heb meegemaakt door mijn eigen stiefvader, ben ik daardoor ervaringsdeskundige geworden.

Ja, want dat word je, een ervaringsdeskundige, na zoveel ellende, pijn en verdriet. En vooral ook door het onbegrip en ontkenning door de omgeving.

Praatjes van:

"Zo erg was het toch niet?"

Beschuldigingen van:

"Je maakt van een mug een olifant!"

Heb vaak gedacht aan zelfmoord, maar had daarbij ook de gedachte van: "Wat als ik niet meteen dood ben?". Deze gedachten hebben mij gelukkig ervan weerhouden om daadwerkelijk zelfmoord te plegen...

Wel heb ik heel hard geroepen:

"Wacht maar als ik volwassen ben, dan ga ik hier iets mee doen..."

Die tijd is nu gekomen!

Mijn naam is Enoa Stitzinger en ben geboren in het jaar 1958. Mijn vader is gestorven toen mijn moeder 3 maanden zwanger was van mij. Dat was de reden dat ik een stiefvader kreeg.


Ongeveer 15 jaar geleden kwam ik op internet informatie tegen over een schadefonds, waar slachtoffers, zoals ik, (ik was toen al lang uit de slachtofferrol) zoals dat dan wordt genoemd, een vergoeding kunnen aanvragen.

In mijn hoofd kon dat wat ik las toen niet goed plaatsen. Misbruik en geld. Ik heb er maanden over nagedacht of ik op hun website: www.schadefonds.nl een claim zou indienen. Een vereiste was wel dat ik het ook daadwerkelijk kon aantonen dat ik ooit slachtoffer ben geweest.

Dat kon ik aan hand van de berichten die ik had bewaard. Rekeningen van therapeuten die ik zelf had betaald. De reguliere hulp dreef mij nog verder in de problemen, zodoende heb ik er toen voor gekozen om het zelf uit te zoeken met de geschikte therapeuten die bij mij pasten.

Ik heb de schadeclaim ingediend toen ik er klaar voor was.

Het heeft maanden geduurd voordat ik een schadeclaim kreeg uitbetaald. Uiteindelijk kreeg ik 4500 euro belastingvrij uitbetaald. Dit bedrag is nu verhoogd naar 10.000 euro. Met dit bedrag had ik gedeeltelijk de kosten eruit, die ik betaald had om alles te verwerken.

Heeft U vragen of wilt U meer informatie?

Maak dan gebruik van ons contactformulier.