Vertaal deze pagina naar:

OVER BART VAN WELL

Wie is Bart van Well?


De foto van Bart van Well is een recente foto van Bart (oktober 2022), toen hij in De Kijvelanden (Forensisch Psychiatrisch Centrum) zat en meer vrijheden had, zoals het in bezit mogen zijn van een smartphone en laptop. Daardoor had Bart gedurende een aantal weken contact met zijn familie, vrienden en de buitenwereld. Hier heeft Bart dankbaar gebruik van gemaakt.

Bart is slachtoffer van seksueel misbruik

Bart van Well is slachtoffer van seksueel misbruik als minderjarige (15 jaar) en is tevens de initiatiefnemer, ambassadeur en grondlegger van de gelijknamige BART VAN WELL FOUNDATION.


Tot 2010 had Bart een normaal leven

Bart was tot 2010 eigenaar/directeur van een bouwbedrijf en uitzendbureau.

Dit kan Bart aantonen met het onderstaande artikel met 2 mooie interviews, zoals de artikelen over Bart schrijven: "Een hardwerkende vader, die goed voor zijn personeel zorgt". Dit zegt veel over Bart, wie hij eerst was en in het echt is. Bart z'n slogan: "We geven ze een paard, maar ze moeten het zelf berijden!"

Klik hier voor meer info >>

Bart is de anonieme beschermde kroongetuige van het Rolodex-onderzoek

Bart van Well is slachtoffer van seksueel misbruik en is de anonieme beschermde kroongetuige van het Rolodex-onderzoek. Dit onderzoek werd indertijd van bovenaf stopgezet, omdat er bekende namen van Nederlandse topambtenaren in het onderzoek als dader opdoken, onder andere die van Demmink (voormalig hoofd justitie) en Wabeke.


Bart is kroongetuige in de Demmink-zaak

Bart van Well is tevens kroongetuige in de bekende Demmink-zaak (Demmink doofpot), waarin Demmink en Wabeke tot heden nog steeds vrijuit gingen, omdat zij tot heden beschermd worden door de zittende orde (omgekochte en/of gechanteerde rechters en advocaten).

Kinderjaren

Toen de ouders van Bart gingen scheiden was Bart 8 jaar oud. De jaren daarvoor had Bart al diverse trauma's opgelopen door de ruzie's tussen zijn ouders, waarbij zijn moeder volgens Bart klappen kreeg van zijn dronken vader. De vader van Bart, (Ben van Well), ontkent tot op de dag van vandaag dat hij z'n moeder (Lya van de Wiel) heeft geslagen en ontkent ook dat hij stelselmatig dronken was. De vader van Bart is erg dominant en duldt geen tegenspraak. De vader van Bart geeft de moeder van Bart de schuld van het mislukken van hun huwelijk, doordat de moeder van Bart vreemd gegaan zou zijn tijdens hun huwelijk. Bart is vanwege zijn niet fijne jeugdjaren reeds vanaf zijn zesde in contact met geestelijke bijstand.

Bart belandde in een pedo netwerk

Toen Bart 15 jaar oud was liep hij van huis weg vanwege de slechte sfeer thuis (door scheiding ouders) en vertrok naar Amsterdam. Ongewild belandde hij in het pedo netwerk, nadat hij in de nacht erop , nadat hij van huis was vertrokken, werd gedrogeerd. Hij kon nu niet meer terug naar huis, vanwege de chantage die daarna volgde met de naakt- en pornofoto's die van Bart werden gemaakt toen hij was gedrogeerd.

Bart werd daardoor slachtoffer van seksueel misbruik en heeft hierdoor vele trauma's opgelopen. Toen Bart 18 jaar was kon hij eindelijk het pedo netwerk voorgoed vaarwel zeggen.

Flashbacks

Nadat herinneringen (flashbacks) boven kwamen is Bart gaandeweg gecrashed in zijn leven. Hij raakte veel kwijt; zijn familie, zijn vrienden, zijn bedrijven en zijn woning. Bart heeft 3 dochters, die door de trauma's van hun vader (Bart) nu ook zijn getraumatiseerd.

Het tijdsbestek tussen 2010 en 2021

In de bovengenoemde periode en de onder genoemde periode is er heel wat gebeurd, wat Bart uiteindelijk een ISD maatregel opleverde van 2 jaar extra vrijheidsberoving. Dit zal te zijner tijd stukje voor stukje in beeld worden gebracht middels onze Foundation en door een nog te maken documentaire over Bart.

PI Zwolle

Bart zit sinds eind september 2021 in de gevangenis. Begin 2022 kreeg Bart te horen dat hij een extra gevangenisstraf opgelegd kreeg van 2 jaar (ISD maatregel), vanwege drie eerdere detenties.

PI Zutphen

Op 15-02-2022 werd Bart van de PI Zwolle overgeplaatst naar de PI in Zutphen.

De Kijvelanden

In september 2022 werd Bart overgeplaatst naar het Forensisch Psychiatrisch Centrum De Kijvelanden in Poortugaal. Omdat ze daar EMDR therapie wilden gaan doen met ondersteuning van medicatie (psychofarmaca) en Bart deze medicatie weigerde werd Bart in oktober teruggeplaatst naar de PI in Zutphen, waar hij eerst onder een streng regiem kwam te staan.

PI Alphen a/d Rijn

Bart wacht nu (anno 24-01-2023) op overplaatsing naar Alphen a/d Rijn.

NB. De onderstaande tekst wordt herschreven in een chronologische volgorde.

De ISD maatregel kreeg Bart opgelegd vanwege drie eerdere detenties.

Nadat Bart volwassen werd kreeg hij 3 dochters bij 2 verschillende vrouwen en had een goedlopend bedrijf opgebouwd. In die tijd ging het goed, totdat hij kinderen kreeg en flashbacks (oude heftige herinneringen) naar boven kwamen. Het Rolodex-onderzoek speelde hierbij een grote rol voor de flashbacks.

Bart werd als getuige (slachtoffer) ondervraagd door rechercheurs. Toen Bart bekende namen noemde van hoge topambtenaren en duidelijk werd dat de daders hoge topambtenaren waren werd het Rolodex-onderzoek van bovenaf stilgelegd. Niemand heeft tot heden het Rolodex-onderzoek heropend.

Op 4 oktober 2012 legde Bart een getuigenis af in Amerika. Daarna werd Bart aan zijn lot overgelaten.

Nadat herinneringen (flashbacks) boven kwamen is Bart gecrashed in zijn leven. Hij raakte veel kwijt, zijn familie, zijn vrienden, zijn bedrijven en zijn woning.

Bart heeft 3 dochters, die door de trauma's van hun vader (Bart) nu ook zijn getraumatiseerd.

Volwassen leven en Rolodex onderzoek

Nadat Bart volwassen werd kreeg hij 3 dochters bij 2 verschillende vrouwen en had een goedkopend bedrijf opgebouwd. In die tijd ging het goed, totdat hij kinderen kreeg en flash backs (oude heftige herinneringen) naar boven kwamen. Het Rolodex onderzoek speelde hierbij een grote rol. Bart werd als getuige (slachoffer) ondervraagd door rechercheurs. Toen Bart bekende namen noemde van hoge topambtenaren en duidelijk werd dat de daders hoge topambtenaren waren werd het onderzoek van bovenaf stilgelegd. In 2012 legde Bart een getuigenis af in Amerika. Daarna werd Bart aan zijn lot overgelaten.

Nadat herinneringen (flashbacks) boven kwamen is Bart gecrashed. Hij raakte veel kwijt, zijn familie, zijn vrienden, zijn bedrijven en zijn woning. Bart heeft 3 dochters, die door de trauma's van hun vader (Bart) nu ook zijn getraumatiseerd.Huidige situatie van Bart

Bart heeft tot heden geen erkenning gekregen voor wat hem als slachtoffer van seksueel misbruik is overkomen! Daardoor is Bart op latere leeftijd in een negatieve spiraal terechtgekomen en ontspoorde Bart.
Bart werd verbaal en non-verbaal steeds agressiever en belandde daardoor regelmatig in een politiecel of gevangenis. Doordat Bart drie keer in een korte periode voor meerdere maanden in de gevangenis belandde legde de rechter hem uiteindelijk een extra straf op van 2 jaar om binnen de muren van justitie voorbereid te worden voor terugplaatsing in de samenleving.

Bart zit sinds september 2021 in de gevangenis. Begin 2022 kreeg Bart te horen dat hij een extra gevangenisstraf opgelegd kreeg van 2 jaar (ISD maatregel), vanwege drie eerdere detenties. Op 15-02-2022 werd Bart van de PI Zwolle overgeplaatst naar de PI in Zutphen.


Bart werd op 06-09-2022 overgeplaatst naar de Kijvelanden, een Forensisch, Psychiatrisch Centrum in Poortugaal (bij Rotterdam) om een start te maken met zijn opgelopen PTSS en werd op 13-10-2022 teruggeplaatst naar de gevangenis in Zutphen, omdat Bart geen psychofarmaca (medicijnen) wilde gaan slikken, wat volgens zijn psychiater en psychiater in opleiding ter ondersteuning nodig was tijdens de EMDR behandeling.

Meer info over de ISD maatregel >> klik hier

Vrijlating Bart

Bart zit, zo het er nu (nog) naar uitziet tot 2 februari 2024 in de gevangenis. We leven duidelijk in een omgekeerde wereld. De daders lopen vrij rond en slachtoffers van seksueel misbruik belanden vaak op een gesloten afdeling in een psychiatrisch ziekenhuis, kliniek of gevangenis.

De kans dat Bart eerder vrij komt is aanwezig, laten we daar nu van uitgaan. Het is nog niet bekend wanneer de zitting zal plaatsvinden over het schorsingsverzoek. Tot heden is er nog steeds geen datum bekend. Gerald Roethof is de huidige advocaat van Bart.

HSP

Doordat Bart zijn trauma's nog niet allemaal heeft verwerkt, gaat Bart nu een poging ondernemen om zijn eigen vicieuze cirkel te doorbreken waarin hij is terechtgekomen en om in balans te komen met zichzelf. Daarnaast is Bart ook een HSP persoon (High Sentitive Person).

Hoogsensitief persoon of HSP is een term uit de psychologie die in 1996 werd geïntroduceerd door de Amerikaanse psychologe dr. Elaine N. Aron. In het Nederlands wordt highly sensitive person vertaald als hoogsensitief persoon, sterk sensitief persoon of hooggevoelig persoon.

Missie van Bart

Bart van Well is een strijder in hart en nieren en vecht tegen het onrecht (seksueel misbruik) wat onschuldige kinderen in hun jeugd is aangedaan door pedofielen, satanisten en psychopaten.

Doordat Bart 'ervaringsdeskundige' is geworden weet Bart exact welke problemen en knelpunten kinderen en volwassenen van seksueel misbruik kunnen ondervinden met zichzelf en anderen in de samenleving en verharde maatschappij. 

Om slachtoffers van seksueel misbruik te helpen heeft Bart de Bart van Well Foundation opgericht.
Deze stichting wil, met een team van professionals, ervaringsdeskundigen en vrijwilligers mensen helpen die slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik.

Zodat slachtoffers van seksueel misbruik zich gehoord en begrepen voelen wat hen is overkomen, wat zij hebben moeten doorstaan en zij allen een nieuw leven kunnen opbouwen.

Hoe nu verder?


Is de opgelegde ISD maatregel aan Bart van Well terecht?

Omdat Bart reageerde vanuit zijn boosheid wat hem vroeger is aangedaan.

Dat is de vraag waar wij ons allemaal over mogen gaan buigen.

De directie van de gevangenis (PI Zutphen) heeft besloten, nadat Bart op 13-10-2022 werd teruggeplaatst naar de PI Zutphen dat Bart geen aanspraak meer kan maken op zijn AO status, terwijl hij daar wel recht op heeft.

Zolang Bart zijn trauma's niet heeft verwerkt bestaat de kans, bij overmatig alcohol en/of drugsgebruik, dat Bart in dezelfde fout kan gaan. Bart beseft dit terdege.

Bart heeft nog nooit EMDR therapie gehad voor zijn opgelopen trauma's. Zijn heftige emoties die hieruit voortvloeiden is een gevolg van zijn onverwerkte trauma's. Getraumatiseerde mensen vluchten vaak in overmatig gebruik van alcohol en drugs, zodat zij hun gevoelens en emoties kunnen onderdrukken.

De vraag is nu hoe het huidige beleid in de gevangenis de werkelijke oorzaak en de problematiek van Bart van Well op denkt te gaan lossen het komende jaar en een paar maanden die Bart nog te gaan heeft, voordat hij weer teruggeplaatst gaat worden in de samenleving.


Bart wil absoluut geen psychofarmaca (medicatie) slikken!

Bart mag nu meerdere uren zijn cel uit.

De rest van de tijd zit Bart opgesloten in zijn cel.