BRYAN ROY DIE BART VAN WELL ALTIJD STEUNDE IN DE GEVANGENIS ZIT NU ZELF IN DE CEL

04-05-2022

Bryan Roy is op 3 mei jl. opgepakt om een celstraf van 40 dagen uit te zitten, omdat hij geen eerder opgelegde taakstraf wilde doen!

Bryan Roy zit momenteel een celstraf uit, meldt het Algemeen Dagblad. De voormalig topvoetballer werd in september 2021 veroordeeld tot een taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf vanwege het bedreigen van minister-president Mark Rutte. Hij liet via Twitter weten die taakstraf niet te willen uitvoeren en heeft 'woord gehouden', waardoor hij nu in de gevangenis is beland.

Roy erkende tegenover de politie de bedreiging richting Rutte te hebben getweet 'omdat hij vecht voor de kinderen die misbruikt worden'. Hij vond het vermeende kindermisbruik deels de schuld van Rutte en vond dat de premier voor een tribunaal moest verschijnen. De rechtszaak die Roy een taakstraf opleverde, negeerde hij volledig: hij kwam niet opdagen en stuurde geen advocaat.

"Mark kan die hele taakstraf in z'n naad douwen", schreef Roy een dag na het vonnis. De voormalig aanvaller van onder meer Ajax en Oranje kreeg die taakstraf opgelegd vanwege een dreigtweet aan het adres van Rutte. In april 2021 tweette Roy: 'Headshot krijgt-ie straks.' Het leverde hem een werkstraf van tachtig uur op plus een maand voorwaardelijke celstraf. De rechter legde daarbij een proeftijd van twee jaar op.

Voor iedere twee uur taakstraf die hij verzuimt, staat één dag cel. Daardoor moet Roy veertig dagen zitten. Het Centraal Justitieel Incassobureau, dat bevoegd is voor de uitvoering van de straf, wil niet zeggen wanneer Roy precies is opgepakt en welk gedeelte van zijn straf hij al heeft uitgezeten. Hij heeft sinds 19 april in ieder geval niets meer van zich laten horen via Twitter.

Bron ► https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=403421

Gisteravond 3 mei 2022 rond 18.30 uur was Bryan Roy nog op vrije voeten. Dat betekent dat Bryan waarschijnlijk pas op 12 juni weer vrijkomt.

De Nieuwe Media (Waarheidskrant) schreef eerder ook al een artikel over Bryan Roy, zie link hieronder.

Link ► https://www.de-nieuwe-media.nl/l/bryan-roy-voormalig-voetvaller-en-voetbaltrainer-vindt-dat-mark-rutte-geexecuteerd-moet-worden/


Bryan Roy werd regelmatig door Bart van Well vanuit de gevangenis opgebeld, waarbij Bart door Bryan mentaal werd ondersteund. Bryan steunde Bart ook financieel. Hopelijk gaan andere mensen nu ook Bart van Well ondersteunen en ook Bryan Roy zelf.

Zodra we meer gegevens hebben over Bryan Roy, in welke gevangens hij z'n celstraf uit moet zitten, zullen wij dat hier plaatsen. Zodat medesympatisanten Bryan een brief of kaartje kunnen sturen, hem een hart onder de riem kunnen steken en/of hem eventueel financieel kunnen ondersteunen in de gevangenis.

De Bart van Well Foundation zal Bryan Roy ook financieel ondersteunen, wanneer dat nodig mocht zijn. De extra donaties die middels de doneeractie binnenkomen zullen daarvoor worden gebruikt.

Dank U wel.

Geld inzamelen | Doneeractie.nl