HULP VOOR SLACHTOFFERS VAN SEKSUEEL MISBRUIK

Welkom!

Voel je Welkom bij de Bart van Well Foundation en kies de HULP die op dit moment het beste bij jou past (of resoneert), wanneer je slachtoffer bent geworden van mishandeling, seksueel misbruik en/of satanische rituelen.

Kun je zelf een trauma verwerken?

Een traumatische ervaring kan je leven helemaal ontregelen. Het kost tijd om van zo'n gebeurtenis te herstellen. Je verwerkt de gebeurtenis langzaam en pakt de draad van het dagelijks leven weer op. Hoe lang zo'n verwerking duurt, is voor iedereen verschillend.

Boodschap voor jou:

Zowel kinderen, jeugdigen als volwassenen kunnen bij ons GRATIS een eerste gesprek of (therapie)sessie krijgen met een vertrouwenspersoon of therapeut, om te ervaren of deze manier voor jou goed aanvoelt om je emoties onder controle te krijgen die je trauma's tot heden veroorzaakten.

Wat is PTSS?

Wanneer je iets heel naars hebt meegemaakt in je jeugd of op een later moment kunnen deze nare herinneringen soms boven komen na een trigger (flash-backs). Deze flash-backs komen na het prikkelen ervan steeds terug in je gedachten of dromen, je kunt het op dat moment niet tegenhouden of stoppen. Angst, huilen, boosheid en verwardheid zijn vaak de eerste symptomen.

Het hebben van PTSS geeft heftige emoties: je bent bang, boos en/of verdrietig. Het heet een posttraumatische stressstoornis (PTSS) als deze 2 dingen voor je kloppen: De klachten zijn heel heftig en gaan niet vanzelf weg.

Wanneer je dit ervaart heb je dringend hulp nodig!

Er zijn verschillende vormen van hulp die je kunt krijgen. Maar lees eerst alles eens rustig door op dit platform en neem dan een goed besluit door iemand te bellen bijvoorbeeld. Jij bent zelf de positieve verandering in je leven door de eerste stap te zetten voor hulp.

*) Klik op de hulp die nu het beste bij je past.

FREQUENTIE THERAPIE


Daarnaast is er ook de mogelijkheid je te verdiepen in frequentie therapie.

Klik op de onderstaande button voor meer info.

Therapie met Paarden en de Natuur

De omgang met paarden en de natuur als jouw therapeut(en).

Klik op de onderstaande button voor meer info.

Succes met je eerste stap naar verwerking (healen) en het verminderen van heftige emoties, vaak ontstaan door pijn, verdriet, boosheid, onmacht, trauma's en vorige levens (loslaten).

Vertrouwenspersoon

Hoe belangrijk was een Vertrouwenspersoon voor Bart?

Volgens Bart van Well, (zelf slachtoffer van seksueel misbruik in zijn jeugd), was een vertrouwenspersoon eigenlijk heel belangrijk op dat moment in zijn leven, toen hij ongewild, (als 15-jarige), in het pedocircuit belandde.

Dat was wat hij vroeger altijd heeft gemist toen hij het moeilijk had, een vertrouwenspersoon. Bart is door het missen daarvan uiteindelijk totaal gecrashed in zijn leven, zowel maatschappelijk als psychisch.

Daarom start de Bart van Well Foundation als eerste hiermee om deze hulp gratis aan te bieden aan andere slachtoffers van seksueel misbruik.

Zodat bij andere slachtoffers extra leed, pijn, ellende, verdriet, frustraties, woede en onmacht bespaard blijft en slachtoffers sneller kunnen healen, door hun emoties onder controle te krijgen, door het loslaten van trauma's.EERSTE HULP

Dit betreft de 'Eerste HULP' van vrijwilligers (vertrouwenspersonen en ervaringsdeskundigen) die zich voor slachtoffers van seksueel misbruik willen inzetten en eventueel meerdere vervolggesprekken (gratis) willen doen.

Het tweede gesprek en de vervolggesprekken dien je zelf (vooraf) af te spreken of de betreffende vrijwilliger het gratis wil blijven doen. Sommige vrijwilligers zijn ook professioneel bezig en moeten daar tot heden hun eigen brood en eigen woonlasten mee verdienen. Hopelijk heb je daar begrip voor.

Hopelijk kan op deze manier de juiste weg ingeslagen worden voor alle slachtoffers naar verwerking en healing van trauma's, (oude) pijnen, verdriet, frustraties, woede en onmacht.


TWEEDE HULP

Bij de 'Tweede HULP' door therapeuten en professionals is alleen het eerste gesprek gratis of een eventuele proefsessie of proefbehandeling.


DERDE HULP

Bij de 'Derde HULP' door een muziektherapeut is alleen het eerste gesprek gratis of een eventuele proefsessie of proefbehandeling.


Tip: Wanneer je op dit moment te weinig financiële middelen hebt kun je de Bart van Well Foundation raadplegen om te kijken hoe we het eventueel financieel voor je mogelijk kunnen maken om extra vervolgbehandelingen te krijgen.

CONTACT

Klik hier om contact te krijgen met ons team.

OPROEP

Wij zoeken nog steeds vrijwilligers (met ervaring of voldoende voorkennis), therapeuten en professionals die slachtoffers van seksueel misbruik in hun eerste contact gratis te woord willen staan.

U kunt zich melden middels het contactformulier op onze website of middels ons e-mailadres: info@bart-van-well-foundation.nl

Wilt U een schadeclaim indienen, omdat U in het verleden slachtofffer bent geweest van mishandeling, seksueel misbruik of satanische rituelen?


Klik dan op de onderstaande button.

Veel voorkomende gevoelens bij slachtoffers van mishandeling en/of seksueel misbruik:


  • Verdriet
  • Boosheid, woede
  • Frustratie
  • Angst
  • Onzekerheid
  • Schuldgevoel
  • Machteloosheid
  • Eenzaamheid
  • Wanhoop
  • Somberheid, depressiviteit


Als je één of meerdere van deze gevoelens herkent weet dan dat dit er voor iedereen bij hoort. Je bent dus echt de enige niet, en wellicht is het in elk geval fijn om te weten waar het vandaan komt.


Toch moet je ook proberen om niet in de neerwaartse spiraal terecht te komen van de negatieve emoties, die jouw pijn erger maken, waardoor je weer meer negatieve emoties krijgt etc.

Door meerdere technieken en therapieën (cognitieve therapie, ACT, mindfulness, meditatie, yoga, etc.) kun je grip krijgen op de negatieve emoties, en daardoor kun je uiteindelijk vaak ook je pijn positief beïnvloeden.

Door Anna Raymann, auteur van

"Overleven met chronische pijn"  en "Lieve Help! "

Meer info klik hier.

DONATIE

U bent tot niets verplicht, maar met een Donatie kunnen wij Bart van Well en andere slachtoffers van seksueel misbruik en satanische rituelen ondersteunen en onze Foundation stapje-voor-stapje professioneler maken.

Dank U wel.

Geld inzamelen | Doneeractie.nl