Vertaal deze pagina naar:

DOSSIER MANUEL SCHADWALD


Dossieropbouw van Manuel Schadwald (slachtoffer van een pedo netwerk).

V I D E O

URL video: https://youtu.be/hFDo6Ysc19s

Onder de video staat het volgende geschreven:

De Duitse politie was al een jaar op zoek naar Manuel, getuigen en zelfs de politie hadden hem een paar keer zien lopen op Rotterdam Zuid, er werd een onderzoek gestart, en net als in het Anne Frank Plantsoen schrokken de onderzoekers, het onderzoek werd stopgezet en alle documentatie raakte "zoek" wie probeerde de politie en justitie te beschermen? Let vooral op de lachende rechercheur vanaf 15.40 uur, die is vrolijk en blij dat het zoek is geraakt, kijk hem lachen, de "burgerbeschermer".

Bericht van 11 juli 2015

De 12-jarige Manuel Schadwald, die sinds 1993 uit Berlijn verdween, is mogelijk als kinderprostitué omgekomen op een boot bij Amsterdam. Dat blijkt uit onderzoek van het Algemeen Dagblad en de Duitse krant Welt am Sonntag. De politie kreeg diverse tips in die richting.

Zo zou de AIVD een melding hebben gemaakt van de gewelddadige dood van een jongen op een boot. Er zouden hooggeplaatste personen aan boord zijn geweest, waardoor de zaak stil werd gehouden, aldus bronnen tegen de kranten.

Schadwald verdween op 24 juli 1993, toen hij zijn ouderlijk huis in Berlijn verliet. Daarna heeft niemand hem meer gezien. Er zouden kort na zijn vermissing signalen bij de politie zijn binnengekomen dat hij in de Nederlandse kinderprostitutie is beland. Na onderzoek concluderen de politie in Berlijn, Rotterdam en Amsterdam dat daar geen aanwijzingen voor waren. Volgens het AD en Welt am Sonntag zijn er echter veel meer tips binnengekomen dan tot nu toe werd bekend gemaakt.

De Rotterdamse politie startte in de zomer van 1994 een onderzoek om Schadwald op te sporen. Een getuige had de jongen toen gezien op het Centraal Station van Rotterdam. Hij zou bovendien regelmatig op homo-ontmoetingsplaatsen zijn. Drie leden zien daarop de jongen in een shoarmatent bij Lothar Glandorf, een jongenspooier. De politie onderneemt dan geen actie en later wordt gesteld dat het waarschijnlijk toch om een ander jongetje ging.

Later in 1994 komen tips binnen dat Schadwald naar Amsterdam is verplaatst. Hij zou volgens een informant van de politie op een boot zijn gezien. De boot stond op naam van een bekende pedofiel, Gerrie Ulrich. Hij wordt in 1998 doodgeschoten door zijn vriend. De politie vindt dan duizenden foto's van kinderen in de woning van Ulrich. Zijn vriend zei voor de moord dat hij Schadwald in Amsterdam heeft gezien.

De Britse en Amsterdamse politie beginnen een onderzoek als een Engelsman in de tv-documentaire The boy business uit 1997 verklaart dat hij heeft gezien hoe een jongen op een boot stikt als die wordt misbruikt door een man. Dat onderzoek leverde nooit iets op.

De AIVD rapporteerde echter ook dat een jongen op een bood is omgekomen, stellen 'meerdere goed ingevoerde bronnen' tegen het AD. Eén zegt in de krant:

Het stond er slechts in een paar zinnen beschreven. Ik las dat een Duitse jongen op een zeilboot is gestorven.

Omdat er hooggeplaatste mensen aan boord waren, is de moord verzwegen. Ik ben me kapot geschrokken toen ik het las.

De inlichtingendiensten willen niet reageren op het verhaal. 

Ook is niet duidelijk of de Duitse jongen Schadwald is.

Bij de Berlijnse politie kwam in juni 1994 een anonieme tip binnen dat 'de kleine Manuel uit Berlijn' in Amsterdam is. Hij zou dood zijn, en de moordenaar zou op het Centraal Station van Amsterdam rondlopen. Volgens de tipgever ronselt de 45-jarige man kinderen voor de seksindustrie. 'Als je hem hebt, heb je ook het lijk van Manuel in Amsterdam.'

Het is niet duidelijk wat er met de tip is gebeurd, maar in 1998 zegt de Berlijnse politie 'niet de kleinste aanwijzing' heeft dat Schadwald in Nederland is. De Amsterdamse politie zegt hetzelfde. Dat Schaldwald in Nederland zou zijn, is volgens de politie gebaseerd op één tipgever die niet zeker wist dat het om de jongen ging. Maar de kranten zeggen dat er zes getuigen zijn die beweren dat de Duitse jongen in Nederland was.

Bij de Rotterdamse politie blijken de dagjournalen, waarin de ontwikkelingen in de zaak staan omschreven, gewist. Het zou gaan om een 'puur technische fout', stelt de politie in 1997. Nu wordt gesteld dat de gewiste journaals 'geen nadelige invloed hebben gehad op het onderzoek'.

Artikel: https://www.crimesite.nl/vermiste-jongen-overleed-op-prostitutieboot/